Tuturor celor care poarta numele Sfant al Fecioarei Maria, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor le ureaza multa sanatate, fericire si un sincer „LA MULŢI ANI!”

 

 

 

 

 

 

Naşterea Maicii Domnului, sărbatoare cunoscută în tradiţia arhaică şi ca Sfânta Maria Mică, este asociată în popor cu o serie de tradiţii, obiceiuri şi superstiţii.

 

Astăzi gospodinele împart struguri şi prune de sufletul morţilor pentru ca acestora să li se ierte păcatele şi să primească şi ei din roadele toamnei pe lumea cealaltă. Astăzi nu se lucrează în gospodări pentru a nu atrage răul asupra familiei şi a casei.Tot tradiţia spune că femeile care doresc să nască copii ar trebui să meargă în această zi de sărbătoare la biserică şi să se roage la icoana Maicii Domnului cu credinţă, precum s-au rugat Ioachim şi Ana. Fecioara Maria este considerată protectoarea fetelor necăsătorite, a femeilor însărcinate, a mamelor şi a copiilor.


Se spune că femeile care aduc pe lume astăti copii sunt vegheate de Maica Domnului care le va face naşterea mai uşoară.

 

De sărbătoarea Sfintei Marii, în dreptul Icoanei Maicii Domnului, în fiecare casă creştină, ar trebui să ardă o candelă. Se crede că acea casa va fi protejată împotriva focului, a vântului, a grindinei, dar şi împotriva altor nenorociri sau rele. Totodată, în casa respectivă, Maica Domnului va aduce pace, întelegere şi zile bune.

 

În această zi nu se aprinde focul în vatră. Conform unei superstiţii din bătrâni, acest gest ar putea atrage după sine neşansă şi boală. Pe de altă parte, în preajma acestei sărbători se culeg viile şi are loc bătutul nucilor pentru ca anul următori să fie unul bogat în recolte

 

 

 

 

 

Inapoi la comunicate
Lista pentru Decret
proiect in lucru

Cautare Luptatori

Lista pentru Decret
proiect in lucru

Cautare Urmasi


Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii