Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a transmis, potrivit uzanţelor, spre avizare proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind unele măsuri financiare referitoare la beneficiarii Legii 341/2004 următoarelor ministere: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii şi Ministrului Justiţiei.

Referitor la acest proiect de ordonanţă, domnul Gheorghe Gherhina, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice a transmis secretarului de stat al SSPR un răspuns motivând faptul că “acest Proiect de ordonanţă ar trebui analizat în primul rând de Ministerul Muncii, familiei şi Protecţiei Sociale”. De asemenea, domnul Gherghina declară că potrivit datelor prezentate de SSPR “prin reducerea procentului de plată în anul 2012, stabilit potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2010 privind eşalonarea plăţii indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 de la 34% la 5%, rezultă o economie de 168,9 milioane lei, în timp ce potrivit Ministerului Muncii, suma de plătit în anul 2012 în baza Ordonanţei de urgenţă 53/2010 (34%) este de 139,6 milioane lei”.

Din păcate domnul Gherghina nu a înţeles faptul că economia de 168,9 milioane nu se realizează doar din reducerea procentului plăţilor restante ci şi din reducerea nr. revoluţionarilor ce vor intra în plată. Astfel din cei 11.200 luptători remarcaţi  cu indemnizaţii neacordate ce ar urma să intre în plată se scade un nr. 3720 luptători suspendaţi de la plată până la finalizarea cercetărilor penale aflate în curs de desfăşurare la DNA.

 

Pentru a vizualiza documentul transmis de domnul Gheorghe Gherghina, secretar de stat în cadrul Ministerului de finanţe daţi click pe fişierul ataşat…

 

_______________________________________________________________________________________________

 

Vezi fisierul atasat

 

 

 

Inapoi la comunicate
Lista pentru Decret
proiect in lucru

Cautare Luptatori

Lista pentru Decret
proiect in lucru

Cautare Urmasi


Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii