COMUNICAT

Am preluat conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, avand ca tinta repunerea in plata a tuturor  revolutionarilor dupa ce se va fi realizat necesara ‘’curatire” a listelor de cei care au dobandit din eroare sau oneros certificate.

Am gasit o institutie in haos organizatoric, o arhiva fara o baza de date profesionala si un personal in majoritate ostil misiunii mele. Nu va ascund faptul ca din arhiva S.S.P.R, lipsesc documentele cele mai importante pentru o cercetare riguroasa pornind din 1990 incoace, adica: procesele verbale ale tututor comisiilor care au avizat certificate sau registrele de inscriere a dosarelor de revolutionar si multe alte inscrisuri.  

Cu toate acestea, am reusit sa identificam peste 6200 de dosare cu probleme. In acelasi timp, am depus patru propuneri de Ordonanta de Urgenta la Guvern  care contineau diferite variante de punere in plata, a revolutionarilor, cu fapte deosebite, demersuri respinse fie din cauza discriminarii (este vorba  de punerea in plata doar a revolutionarilor  avizati pana in 1992) fie din cauze bugetare, fie datorita  unei lipse de solidaritate in interiorul revolutionarilor.

In momentul de fata am demarat actionarea in instanta a celor care au dobandit certificate fara temei legal, considerand ca anularea acestor certificate este de competenta justitiei si lasand astfel, posibilitatea celor in cauza sa-si formuleze apararea in fata instantei.

De asemenea, am solicitat suspendarea executarii actelor administrative aflate in litigiu, pana la solutionarea definitiva a cauzelor. Consider ca aceasta este solutia cea mai buna pentru toate partile si se elimina din start suspiciunea de subiectivism, de arbitrar sau de incompetenta privind procedura  de  anulare de catre o comisie a S.S.P.R. a certificatelor in cauza. Subliniez ca nu s-ar fi ajuns  in aceasta situatie daca nu ar fi fost facute abuzuri si ilegalitati pornind de jos, pana la unii presedinti de asociatii aflati in complicitate cu persoane din interiorul S.S.P.R.

Cred cu tarie ca actualul demers nu este doar necesar, ci obligatoriu!

Ramanand doar acei care au scris o fila eroica din cartea de istorie a Romaniei, vom avea dreptul moral sa cerem respectarea de catre cei care ne conduc, a adevarului si a idealurilor REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989.

Doamne - ajuta!

 

 

 

Victor  SOCACIU

 

 

 

 

Inapoi la comunicate
Lista pentru Decret
proiect in lucru

Cautare Luptatori

Lista pentru Decret
proiect in lucru

Cautare Urmasi


Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii